Hairextensions mooi houden vraagt om een goede verzorging.

Gemiddeld gaan hairextensions ongeveer 3 tot 12 maanden mee. De levensduur van hairextensions is afhankelijk van vele factoren. Hoe vaak gebruik je de steil tang of krultang en gebruik je speciale producten om het haar te beschermen tegen de hitte van de föhn of de tang. Maar ook hoe vaak ga je de extensies blonderen of verven. Elke chemische behandeling is een aanslag op de houdbaarheid en duurzaamheid van de extensions. Blonde hairextensions gaan korter mee dan donkere hairextensions, omdat deze chemisch zijn behandeld en ontkleurd. Een goede verzorging van de extensions is bijzonder belangrijk. Je kunt er zelf veel aan doen om je extensions goed te verzorgen, zodat ze langer mee gaan en er gezond blijven uitzien.

Hairextensions hebben een intensieve verzorging nodig van minimaal 3 verzorgende haarproducten:

 • Een hairextension shampoo: die het haar op een milde manier reinigt, geen strippende werking heeft en weinig sulfaat chloride en parabenen bevat.
 • Een masker: deze kun je ook als crèmespoeling gebruiken en is intensiever dan een crème en maakt het haar tevens zacht en soepel, bovendien wordt het haar dan gevoed.
 • Een serum: houdt het haar soepel, geeft glans en beschermt het haar.

Hairextensions hebben een andere haarstructuur dan ons eigen haar en hebben een zware chemische behandeling gehad, waardoor de mogelijkheid bestaat dat het eerder gaat klitten.

Hulp bij het kiezen van de juiste shampoo

De gouden regel bij het kiezen van de juiste shampoo. Shampoo’s die geschikt zijn voor hairextensions zijn ook geschikt voor je eigen haar. Shampoo’s die geschikt zijn voor je eigen haar zijn NIET altijd geschikt voor hair extensions. Alle extensions hebben een beschermende coating en shampoo kan een strippende werking hebben op de extensions waardoor het lijkt alsof je een bos stro op je hoofd draagt. Koop geen shampoo bij de supermarkt of drogist ik heb nog nooit op een etiket zien staan “Deze shampoo is geschikt voor hairextensions”. Ook op de duurste kappers producten heb ik dit nog nooit zien staan, een duur product is niet altijd een goed product voor haarextensions. Gebruik alleen de producten die worden aanbevolen door het merk extensions die je draagt, alleen dan heb je garantie. Grappig is het dat vrouwen honderden Euro’s besteden aan hun haarextensions en € 2,- of  €3,- gaar bezuinigen op de juiste producten want dat vinden ze te duur.

Shampoo’s die niet geschikt zijn voor extensions

 • Twee in één shampoos.
 • Een anti-roos shampoo want die bevat veel chemicaliën die de wax en het haar aantasten.
 • Fructies of andere merken die fruitzuren bevatten want die tasten de coating van extensions en het waxje aan.
 • Blond in de winter of andere blondeer shampoos, die het haar oplichten.
 • Zilvershampoos en kleurshampoos.
 • Producten uit de supermarkt of drogist.
 • Shampoos met siliconen.
 • Shampoos die parabenen bevatten.
 • Producten die schadelijke chlorides bevatten.

Vakantie en hairextensions

 • Ga niet in de zee of het zwembad zwemmen met los haar en draag het tijdens het zwemmen omhoog.
 • Gebruik op het strand een speciaal sunblock voor je haar of een leave in conditioner.

Verdeel het haar en borstel vanaf de onderkant. Per sectie werk je naar boven. Belangrijk: atijd van onder(punten) naar boven (het hoofd) borstelen. Bij krullende weave extensions adviseren wij om het haar te ‘’finger-stylen’’ of een grove kam te gebruiken. Was het haar door deze in te kneden maar niet wrijven. Spoel de shampoo goed uit. Gebruik een conditioner, bij voorkeur ook een Leave In conditioner, Deze maakt het haar zacht, soepel en geeft het haar een mooie gezonde natuurlijke glans. Vervolgens het haar goed drogen.

Het haar na het wassen altijd nog even extra naspoelen. Ga in ieder geval nooit met nat haar slapen en laat het nooit nat opdrogen en altijd droog föhnen. Het beste is om te gaan slapen met het haar gevlochten of losjes samen gebonden. Een satijnen of kussensloop voorkomt uitdrogen en schuren, waardoor het haar langer mooi en glanzend blijft.

Sylvia Bruens